Založ si blog

Nehádž flintu do žita ani do Žitňanskej…

.

alebo…Snina im to odkázala za celý východ…

Na hradnom vŕšku si idú do vlasov. Už sme si zvykli. Dokonca tam máme zopár našich prieskumníkov – východniarov –

priamo zaangažovaných do diania v oblekoch s nálepkou poslanca, či inej vysokej funkcie.

Úprimne ma pobavil mediálny rozbor nového problému, ktorý majú medzi sebou Harabin a ministerka spravodlivosti Žitňanská.

Harabin evidentne ovláda toľko právnych kľučiek, že už ani sám netuší, ktorou sa ktoré dvere otvárajú:-) Ale to, akým spôsobom nas*ať (hviezdičku som našla v poslednej chvíli. Už som to chcela pustiť v plnom znení) ženskú, to mu ide lepšie, ako svojho času Slotovi slovné prestrelky s Belousovovou.

Najnovšie vytiahol v rámci svojej právomoci celú súdnu radu aj s 24. adeptami na nových sudcov disciplinárnych senátov na vážne rokovanie pod Vihorlatské vŕšky….do Sniny. Pokiaľ by platila teória, že svet je doska, tak Snina by bola tým miestom, z ktorého by sa padalo do vesmíru. Asi takto by sa dal parafrázovať postoj bratislavských hradčanov, aj s echom v médiách, v podobe palcových tituliek: „Zvolanie súdnej rady do Sniny je zlomyseľnosť“, „Možno to považovať za prejav slabosti“…. ani v ďalších vyjadreniach Žitňanská nešetrila Harabina a trvala na tom, že ide o schválnosť a zlomyseľnosť a čo má čo kua Harabin ťahať súdnu radu do „roamingového pásma“ za Senec????!!!!

Reakcia východu na seba nenechala dlho čakať. Na diskusných fórach sa začali ozývať aj domestifikovaní bratislavčania z východu, ktorí začali brániť svoj rodný kraj, no najmä východniari, ktorí zväčša neveriacky krútili hlavami nad vyjadreniami pani ministerky. Tá to má presne zrátané. Je potrebné ísť rokovať 520 km od Bratislavy! Keď sa ministerka zháčila a znežnela v rétorike na Sninu, v ktorej predsa len žijú voliči, argumentovala svoj nasrdený postoj, hodný sochy slobody efektívnosťou vynaložených prostriedkov na takéto rokovanie na konci sveta. Kód, ktorý spúšťa všetky predstaviteľné i nepredstaviteľné procesy transparentnosti v spoločnosti je „peniaze daňových poplatníkov“. Pretože na tie bolo nehanebne siahnuté, keď „výletníci“ natankovali do svojich audín a museli si platiť ubytovanie, i konferenčné priestory v hoteli na východe….pričom majú vytvorené administratívne podmienky v Bratislave.

Primátor dotknutej Sniny nezostal nič dlžný svojej povesti šarmantného humoristu a vzápätí zareagoval cez médiá:

„Môžem pani ministerku ubezpečiť, že tu dokážeme vytvoriť podmienky pre rôzne typy rokovaní. Tisícky ľudí z východného Slovenska cestujú za prácou nielen do Bratislavy, ale aj iných miest a krajín. Všetci znášame príkoria cestovania bez nálepky „neúctivé“.

Zároveň prezradil, že aj on z pozície primátora, tak ako x ďalších primátorov, je nútený v rámci svojej práce chodievať

na rôzne typy rokovaní do Bratislavy a pravidelne križovať Slovensko, už len kvôli vybavovaniu eurofondov, rokovaniam s

ministerstvami, atď. No uvážte! Toľká zlomyseľnosť! Toľká neúcta a prejav slabosti! Cestovať 520 km! Keďže súdna rada rokovala práve na MDŽ, prišiel ich sninský primátor osobne pozdraviť a prítomným sudkyniam vyčaroval na tvárach prekvapené úsmevy červenými ružami. Poznajúc Sninu, som si istá, že verejní činitelia si toto rokovanie určite zapamätajú.


Pani ministerka, pán Harabin, vážení členovia súdnej rady… My východniari Vám

chceme poďakovať za to, že ste konečne minuli peniaze daňových poplatníkov aj mimo Bratislavy, a že ste ich vrátili do

obehu práve u nás.


Pánovi Harabinovi zároveň prajeme peknú dovolenku v Brazílii.

Môže mať Trójsky kôň IQ hojdacieho koňa?

14.01.2012

Tí, ktorí ma poznáte viete, že s blížiacimi sa voľbami narastá moje občianske politické vzrušenie a nadšenie pre predvolebný marketing, ktorým sa ešte stále ani zďaleka nepribližujeme západným krajinám. Úmerne narastajúcim počtom bilboardov, spotov a iných marketingových „počinov“ narastá aj počet mojich blogov. No keď ma niečo zaujme až natoľko, že mi za [...]

Devätnásťročná „nemravnica“

01.01.2012

Nik nemá také veľkolepé oslavy ako ona. Jej otcovia jej vybrali parádny dátum narodenia, rovno prvý Január. A tak, so salvami ohňostrojov v každom meste je spomínaná na uliciach, tak medzi dospelými, ako aj medzi pubertálnymi rovesníkmi. Veru, našu škandalóznu „devätnástku“ pozná vari každý, aj okolité štáty. Nebola plodom lásky, ako to býva zvykom [...]

Aj malé dieťa vie, že gorila patrí do klietky. .

30.12.2011

Áno aj mne to share-ovali priatelia na Facebooku a tak som si mohla v troch rôznych verziách od troch rôznych „nezávislých“ médií a ich komentátorov prečítať niečo, čo som doposiaľ o gorile ešte netušila… Z gorily, inak aj podľa Wikipédie považovanej za mierumilovného tvora, urobilo malé Slovensko za krátky čas fenomén. Ale to sme už predsa dokázali aj [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

iwadamov

Pravdu? Popravde obzerala som sa po Pravde, ale hľadať ju vo víne nemá zmysel, keď je vo forme písomnej i elektronickej. A papier veľa znesie...elektróny tiež. Taká je Pravda.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 22632x
Priemerná čítanosť článkov: 2515x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy