Založ si blog

Tak hňup alebo TK?

Muži sú interesantná skupina obyvateľstva, podľa mňa to potvrdí aj sčítanie ľudu. Dokonca som toho názoru, že by sa mali robiť dve sčítania: Sčítanie ľudu a sčítanie mužov.  Oni sú totiž schopní vyložiť si aj prieskumové otázky po svojom….

Predstavte si modelovú situáciu….Topmanažér nadnárodného koncernu sedí na stretnutí so svojou PR agentúrou a rozoberá ľudí, ktorí preňho pracujú. Nie, nejde o ohováranie, ide o tzv. systém hodnotiacich pohovorov. A bum!, už sme tu. Plénum prítomných manažérov hodnotí jednu spolupracujúcu dámu. Vlastne nehodnotí, alebo možno hodnotí, ono ten hodnotiaci systém u mužov je tak trochu diferentný. Kým ženy – topmanažérky by si sadli, napísali zoznam osôb, ktoré potrebujú profesionálne „ohovoriť“ a ku každému sa exaktne vyjadrili tí, ktorí s nim priamo spolupracujú a na základe toho by sa človeku udelil krúžok alebo krížiček, muži to urobia nasledovne:

Topmanažér:  „Mám jednu fajn pracovníčku…“ (úsmev)

Páni z PR agentúry, nepoznajúci pracovníčku XY: „Kto je to?“

Topmanažér: „XY“

Páni z PR agentúry: „Áno, poznáme.“ (zvedavý jemnoúsmev)

Topmanažér: „Mal som možnosť ju detailne spoznať….Niekoľkokrát…“ (veľavravný úškrnoúsmev)

Páni z PR agentúry: „Uhmmm.“ (myšlienkové búrky a niečo ako úsmev)

(opona)

Modelovú situáciu si každý z prítomných aj teraz čítajúcich vysvetlil rovnako, ako ničnetušiaca pracovníčka XY. Tá o (ne)hodnotiacom pohovore ani netuší, ak by tušila a bola by pozvaná, celá situácia by sa zaobišla bez inotajov a úsmevov a hodnotenie by muselo byť pravdivé, čím by sa však zmenilo  na suchopárne: „Mám jednu spolupracovníčku XY, s ktorou som absolvoval niekoľko rozhovorov a na základe nich si myslím, že je to zaujímavá bytosť.“ (opona, možno ešte rešpektujúce prikývnutie pánov z PR agentúry)

Ale toto sú muži. Kategória začínajúca občas na M – ako muž, a občas na J – ako ješiťák. No a dáma XY sa teraz môže trápiť, či pána topmanažéra zaradiť do kategórie H – ako hňup, alebo TK – ako testosterónový klamár. Keďže však wikipédia tvrdí, že „hňup“ je označením vykastrovaného samca kozy domácej, neviem, či sa patrí to prítulné a užitočné zviera takto urážať.. Tak to asi bude nejaká samostatná kategória…ja ako nezainteresovaná osoba neviem, ale sčítanie obyvateľstva možno ukáže…

 

Môže mať Trójsky kôň IQ hojdacieho koňa?

14.01.2012

Tí, ktorí ma poznáte viete, že s blížiacimi sa voľbami narastá moje občianske politické vzrušenie a nadšenie pre predvolebný marketing, ktorým sa ešte stále ani zďaleka nepribližujeme západným krajinám. Úmerne narastajúcim počtom bilboardov, spotov a iných marketingových „počinov“ narastá aj počet mojich blogov. No keď ma niečo zaujme až natoľko, že mi za [...]

Devätnásťročná „nemravnica“

01.01.2012

Nik nemá také veľkolepé oslavy ako ona. Jej otcovia jej vybrali parádny dátum narodenia, rovno prvý Január. A tak, so salvami ohňostrojov v každom meste je spomínaná na uliciach, tak medzi dospelými, ako aj medzi pubertálnymi rovesníkmi. Veru, našu škandalóznu „devätnástku“ pozná vari každý, aj okolité štáty. Nebola plodom lásky, ako to býva zvykom [...]

Aj malé dieťa vie, že gorila patrí do klietky. .

30.12.2011

Áno aj mne to share-ovali priatelia na Facebooku a tak som si mohla v troch rôznych verziách od troch rôznych „nezávislých“ médií a ich komentátorov prečítať niečo, čo som doposiaľ o gorile ešte netušila… Z gorily, inak aj podľa Wikipédie považovanej za mierumilovného tvora, urobilo malé Slovensko za krátky čas fenomén. Ale to sme už predsa dokázali aj [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

iwadamov

Pravdu? Popravde obzerala som sa po Pravde, ale hľadať ju vo víne nemá zmysel, keď je vo forme písomnej i elektronickej. A papier veľa znesie...elektróny tiež. Taká je Pravda.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 22706x
Priemerná čítanosť článkov: 2523x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy